Hyppää sisältöön

Kolmiloikkaaja maadoittuu maaseudulla

Kristiina Mäkelä ponnisti yleisurheilun EM-kisoissa hopeaa ja teki samalla kolmiloikan naisten Suomen ennätyksen. Maataloustieteiden kandidaatiksi valmistunut urheilija rentoutuu vapaa-ajallaan maaseudulla kaukana urheilumaailman hälinästä.

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä nappasi loppukesällä Münchenin yleisurheilun Euroopan mestaruuskisoissa naisten hopeaa tuloksella 14,64. Samalla urheilija toteutti oman pitkäaikaisen haaveensa mitalipaikasta.

”Olen aina tiennyt, että pystyn tähän. Kauan odotettu mitali tuntuu aivan mahtavalta”, Mäkelä hehkuttaa.

Kymmenen vuotta ammattilaistasolla kilpailleen urheilijan mukaan tavoitteeseen päästiin päämäärätietoisella harjoittelulla.

”Saa olla kovat tavoitteet ja mennä määrätietoisesti niitä kohti, mutta ei auta murehtia mennyttä tai tulevaa. Tulee vain tehdä asiat tässä hetkessä niin hyvin kuin voi”, urheilija avaa harjoittelufilosofiaansa.

Kristiina Mäkelän mukaan hienointa on ollut jakaa menestys fanien kanssa, jotka ovat toivoneet hänen voittoaan jo pitkään. 

”Nautin voitosta eniten, kun saan jakaa sen muiden ihmisten kanssa. Mitalin säilöminen kaappiin ja sen silittely yksin kotona ei tuo minulle iloa.”

Vapaalla maalle

Mäkelä on koulutukseltaan maataloustieteiden kandidaatti. Orimattilasta kotoisin oleva urheilija on juuriltaan kaupunkilainen, mutta maaseutu on tullut hänelle tutuksi mummolassa vietettyjen kesien kautta.

”Lämpimin muistoni lapsuuden kesistä maaseudulla on, kun koulutimme ystävän perheen hiehoja meille ratsuiksi. Loppukesästä lehmät oikein juoksivat meitä laitumella vastaan. Kiintymys oli molemminpuolista.”

Rakkaus maaseutuun on ja pysyy myös valmistumisen jälkeen. Kilpailukausien välissä hän rentoutuu parhaiten ystävän maatilalla Kauhavalla. ”Maalle on ihanaa mennä vaikka vain töihin. Työnteko ja ystävän auttaminen maadoittavat tosi nopeasti urheiluhumun keskellä. Se on minun sellainen mansikkapaikka.”

Kiikarissa Pariisi

Tulevaisuutta kolmiloikan parissa Mäkelä ei osaa vielä ennustaa muutamaa vuotta pidemmälle.

”Tällä hetkellä tavoitteena on kirkastaa tätä mitalia. Ensi kesänä on jälleen MM-kisat. Ja kyllä se MM-mitali olisi vielä kovempi saavutus kuin EM-mitali.”

Urheilijan tavoitteena on vielä ainakin osallistua Pariisin olympialaisiin vuonna 2024.
Urheilu-uran jälkeen haaveissa on myös suorittaa maisterin tutkinto maataloustieteissä.

Maataloustieteiden opinnot saavat jatkoa urheilu-uran jälkeen, haaveilee Kristiina Mäkelä.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun