Hyppää sisältöön

Yön yli -sämpylät ovat aamujen pelastus

Viikonloppuaamun herkku on yön yli -sämpylät. Superhelppo ja nopea resepti ei paljoa vaadi.

Maidoton, vegaaninen

12-15 kpl

  • 3 dl kaura- tai ruishiutaleita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
  • (0,5 dl siemeniä)
  • 1 pss (7-11 g) kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl kylmää vettä
  • 0,5 dl rypsiöljyä

1. Sekoita hiutaleet, jauhot, siemenet ja kuivahiiva kulhossa.

2. Lisää kylmä vesi ja öljy.

3. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin.

4. Seuraavana päivänä: Ota taikina jääkaapista ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

3. Nostele kauhalla tai kahdella isolla lusikalla taikinanokareita pellille leivinpaperin päälle. Ripottele halutessasi pinnalle siemeniä

4. Paista uunin keskitasolla 15-25 minuuttia, kunnes sämpylöiden pinta ja pohja alkavat hieman ruskistua. Tarjoa aamiaisella, keitto- tai salaattiaterian lisäkkeenä esimerkiksi sienituorejuuston tai punajuurihummuksen kanssa.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun