Hyppää sisältöön

Talvinen itukeitto

(4 annosta, maidoton/gluteeniton)

  • 2 sipulia
  • 100 g lanttua tai palsternakkaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 5–6 dl ituja
  • 1 pkt (n. 150 g) pekonia
  • 3 rkl (n. 70 g) tomaattipyreetä
  • 1 rkl (savu)paprikajauhetta
  • 1 l vettä
  • 2 liha- tai kasvisliemikuutiota
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria

1. Kuori kasvikset ja raasta karkeaksi raasteeksi. Huuhtele idut tarvittaessa.

2. Leikkaa pekoni saksilla suikaleiksi suoraan kattilan pohjalle. Kummenna pekonia, kunnes rasva alkaa irrota. Anna ruskistua kevyesti.

3. Nosta pekoni talouspaperilla vuoratulle lautaselle ja jätä odottamaan. Kuumenna tomaattipyreetä ja paprikajauhetta pari minuuttia pekonin rasvassa koko ajan sekoittaen. Älä päästä palamaan.

4. Lisää kasvisraasteet kattilaan ja kuullota sekoitellen muutama minuutti. Kaada päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutiot ja pippuri. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

5. Sekoita joukkoon idut sekä pekonit ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Maista, mausta tarvittaessa lisää ja nosta tarjolle.

LISÄÄ ITURESEPTEJÄ LÖYDÄT KOTI JA MAASEUTU -LEHDESTÄ 1/2022.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun