Hyppää sisältöön

Onnistu kevään mullanvaihdossa

Ota vinkit talteen ja onnistu huonekasvien mullanvaihdossa.

Kastele kasvi ensin vanhassa ruukussa. Kun kastelet kasvin kunnolla ennen mullanvaihtoa, se irtoaa paremmin ruukustaan, ja juuret kestävät paremmin käsittelyä. Kasteltu kasvi on myös hyvässä nestejännityksessä ja kestää paremmin pieniä vioituksia.

Kastele uusi multa ennen käyttöä. Kostuta se erillisessä astiassa ennen ruukutusta, jotta siihen muodostuu kestävä mururakenne. Sopiva suhde on noin 1 dl vettä multalitraa kohti. Sekoita vesi käsin möyhentämällä, jotta multa murustaa samalla.

Karistele vanha multa pois. On tärkeää karistella vanha, tiivis multa pois juuripaakusta ja sen yläosasta. Leikkaa myös ruskettuneet juurenosat pois ennen uutta istutusta.

Valitse oikea multa. Eri kasvit kaipaavat erilaista multaa. Yleiskukkamullat sopivat useimmille viherkasveille,mutta tasakosteassa viihtyvät kasvit kannattaa istuttaa vesisäiliölliseen ruukkuun altakastelumultaan ja taas kuivassa viihtyvät kasvit istutetaan hiekkapitoiseen kaktusmultaan.

Vältä mullan kastelua ruukutuksen jälkeen, ettei multa kovetu köntiksi. Jos kasvi on kasteltu ennen mullanvaihtoa ja uusi multa on kostutettu, riittää mullanvaihdon yhteydessä kasvin lehtien sumuttelu. Kastelu aloitetaan varovasti pienissä erissä muutama päivä mullanvaihdon jälkeen.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun