Hyppää sisältöön

Värikkäät vappudonitsit

Nämä vappuun sopivat donitsin valmistuvat nopeasti donitsi- tai uunipellillä. Koristele mielesi mukaan ja leikittele!

10 kpl

  • 50 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 0,5 dl kaakaonibsejä, pähkinärouhetta tai suklaahippuja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • voita tai öljyä donitsipellin voiteluun

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.

2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.

3. Vatkaa toisessa kulhossa kevyesti sekaisin kananmuna, maito ja hieman jäähtynyt voisula.

4. Kaada maitoseos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

5. Voitele donitsipelti voisulalla, öljyllä tai käytä vuokasprayta. 

6. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin. Täytä noin puoleen väliin.

7. Paista donitseja 200 asteessa noin 13–15 minuuttia. Jäähdytä huolella ennen kuorruttamista.

8. Kuorruta donitsit sulalla suklaalla, kinuskilla ja tomusokerikuorrutteella ja koristele mielesi mukaan.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun