Vuohenputki-marjapiirakka
Valmistusaika n. 35 min.
n. 10 palaa
M, V
Pohja:
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
Täyte:
1 dl hienonnettua vuohenputkea
6 dl marjoja tai raparperipaloja
sokeria
1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Painele voideltuun piirakkavuokaan ja reunoille (halkaisija n. 25 cm.)
2. Levitä vuohenputkisilppu ja marjat piirakkapohjalle. Ripottele sokeri päälle. Sokeri määrä riippuu marjojen makeudesta. Mustikalle riittää 2–3 rkl, raparperi ja herukat tarvitsevat melkein 1 dl.
3. Kypsennä piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kullanruskean värin.
Anna jäähtyä hetki ja tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki: Vuohenputken voi korvata pinaatilla.
Lisää herkullisia pinaatti- ja villiyrttireseptejä löydät lehden 4-5/24 paperversiosta.
Tai käy katsomassa Maa- ja kotitalousnaisten reseptiarkistosta.