Valmistusaika n 30 min
4 annosta
G, M, V
5 dl babypinaattia
pari kourallista rucolaa
pari kourallista lehtisalaattia
6–8 keitettyä perunaa
1–2 kesäsipulia varsineen
2 avomaan kurkkua
1 maustekurkku
Kastike:
3 dl suikaloitua vuohenputkea tai pinaattia
1 valkosipulinkynsi
1 kesäsipuli varsineen
1 dl persiljaa
(0,5 dl silputtua siankärsämöä)
2 rkl kapriksia
1 tl sitruunamehua tai etikkaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria
n. 1 dl rypsiöljyä
- Valmista ensin kastike. Ryöppää vuohenputki tai pinaatti tarvittaessa (babypinaattia tai aivan nuoria vuohenputkia ei tarvitse ryöpätä), huuhtele ja valuta. Laita kannuun tai tehosekoittimeen.
- Kuori valkosipuli ja laita vuohenputken sekaan. Paloittele sipuli varsineen ja laita persiljan, (siankärsämön), kapristen, sitruunamehun, suolan ja pippurin kanssa muiden ainesten sekaan. Soseuta ainekset. Lisää koneen käydessä öljy vähitellen, kunnes saat sopivan paksuisen kastikkeen. Tarkista maku ja jätä odottamaan.
- Huuhtele pinaatit ja salaatit ja taputtele pyyhkeen välissä kuiviksi. Revi suikaleiksi ja levitä vadille.
- Leikkaa perunat lohkoiksi tai viipaleiksi ja levitä salaattipedille.
- Suikaloi sipuli ja silppua varret. Kuori avomaankurkut ja leikkaa kuutioiksi maustekurkun kanssa. Levitä ainekset salaattipedille ja pirskottele pinnalle vihreää kastiketta. Tarjoa loppukastike erikseen.
Vinkki: Saat salaattiin ruokaisuutta, jos lisäät salaattiin herneitä, keitettyjä leikkopapuja, kuutioitua juustoa tai lohkottua keitettyä kananmunaa.
Lisää ruokaohjeita löydät lehden 4-5/24 paperiversioista.
Tai kurkkaa Maa- ja kotitalousnaisten reseptiarkistoon.