Hyppää sisältöön

Vanhan ajan karviaiskiisseli

Karviaiskiisseli eli Tallimestarin kiisseli on yksi vanhan ajan reseptihelmistä. Tätä herkullista jälkiruokaa ei tänä päivänä enää tunneta. Karviasmarjoista valmistetaan kiisseli, joka tarjotaan annosmaljoista maustettujen, voissa paistettujen ruisleipäkuutioiden kera.

5 dl karviaisia
8 dl vettä
0,5 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja

Lisäke
3 rkl voita
2 rkl sokeria
2 dl ruisleipää pieninä kuutioina
0,5 tl kanelia

  1. Murskaa karviaiset perunanuijalla ja laita veteen kiehumaan. Anna kiehua 20 minuuttia, jotta mehu irtoaa marjoista.
  2. Siivilöi marjojen kuoret pois ja laita neste takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja vispaa joukkoon vesitilkkaan liotetut perunajauhot. Anna kiehahtaa ja jäähdytä. Ripottele pinnalle hienoa sokeria, jotta kiisseli ei kuorretu.
  3. Ruskista voita hieman paistinpannulla. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita joukkoon leipäkuutiot, paista rapeiksi ja anna jäähtyä.
  4. Kokoa kiisseli annosmaljoihin rapeiden leipäkuutioiden kanssa kerroksittain. Tarjoile lisäkkeeksi löysää kermavaahtoa.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Kerro meille mitä pidit uusimmasta Koti ja maaseutu -lehdestä.

Arvomme vastanneiden kesken erilaisia palkintoja.

Osallistu kilpailuun