Hyppää sisältöön

Tuoreimmat herkut torilta!

Torikauppias Niina Pajula ilahduttaa kävijöitä Joensuun torilla. Niinan koju on täynnä tuoreita kotimaisia antimia.

Aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta Joensuun torilla. Lämmin sää on saanut väen liikkeelle. Pohjois-Karjalan Marja ja Vihannes -kojussa tuoksuvat tuoreet vadelmat ja karhunvatukat. Niina Pajulalla on koko ajan pieni kiire asiakkaita palvellessaan.

Niina Pajula on myynyt torituotteita kahdeksan vuotta Joensuun torilla. Tälle kesälle uusi myyntipaikka löytyi myös Kiteeltä.

”Ostan hyvää ja myyn hyvää. Tuoreus on ykkösasia”, Niina kertoo.

 Marjat ja vihannekset haetaan tuottajilta aikaisintaan edellisenä iltana, joskus vasta aamulla suoraan torille. Kuljetusmatkat jäävät lyhyiksi, koska tuotteet tulevat lähialueilta.

Peruna ja mansikka ovat tärkeimmät myyntituotteet. Halu tuottaa tuoreita perunoita sai Niina Pajulan hankkimaan neljä vuotta sitten oman pientilan ja ryhtymään perunanviljelijäksi.

”Istutan ensimmäiset siemenperunat viimeistään ennen vappua harson alle ja toiset kolme erää muutaman viikon välein, näin saan vielä loppukesästäkin uutta perunaa.”

Parasta on tyytyväinen asiakas

Niina Pajula on nauttinut työstään torimyyjänä. 34-vuotias puhelias yrittäjä on otettu hyvin vastaan. Asiakkaina käy kaikenikäisiä ihmisiä. Vanhuksilla on aikaa jutella. Lapsiperheet hankkivat marjoja pakastimeen, lomalaiset ostavat herneitä ja mansikkaa litratavarana. Myös ravintolat hakevat aineksia ruokiinsa.

Korona-aikana on puhe kotimaisesta huoltovarmuudesta on korostunut myös torilla. Asiakkaat ovat halunneet ostaa lähiruokaa.

”Parasta on se, että voin myydä asiakkaille sellaisia tuotteita, joita he haluavat.”

Niina Pajula hakee tuoreimmat herkut suoraan tuottajilta torille.

TIESITKÖ, ETTÄ TORIKAUPPIAIDEN MÄÄRÄ VÄHENEE HURJAA VAUHTIA. LUE LISÄÄ TOREISTA JA NIINA PAJULAN TYÖSTÄ TORIKAUPPIAANA LEHDESTÄ 4-5/2022.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun