Hyppää sisältöön

Timjami-panna cotta ja mustikkahilloke

Panna cotta

G
4 annosta
10 minuuttia
Hyytyminen 5 tuntia

3 dl maitoa
2 dl kermaa
muutama oksa timjamia
2 liivatelehteä
0,75 dl sokeria

  1. Mittaa maito ja kerma kattilaan ja laita timjaminoksat uuttumaan seokseen noin puoleksi tunniksi.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  3. Lisää kerma-maitoon sokeri ja kuumenna sekoittaen kiehumispisteeseen. Poista timjaminoksat.
  4. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita kuumaan kermaseokseen. Anna jäähtyä hieman.
  5. Jaa seos annoslaseihin tai maljoihin ja hyydytä jääkaapissa 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Mustikkahilloke

G M V
Valmistusaika 10 min

4 dl (pakaste)mustikoita
0,5 dl sokeria
1 tl tuoreita timjaminlehtiä
1 tl perunajauhoja
1 rkl vettä

  1. Kuumenna mustikat, sokeri ja timjaminlehdet kattilassa kiehuvaksi.
  2. Sekoita perunajauho tilkkaan vettä ja lisää mustikoiden joukkoon. Anna jäähtyä.
  3. Lusikoi panna cottan päälle. Lisää koristeeksi muutamia timjamin lehtiä.

Lisää herkullisia yrttiruokaohjeita löydät Koti ja maaseutu lehden paperversiosta 2/24

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun