Panna cotta
G
4 annosta
10 minuuttia
Hyytyminen 5 tuntia
3 dl maitoa
2 dl kermaa
muutama oksa timjamia
2 liivatelehteä
0,75 dl sokeria
- Mittaa maito ja kerma kattilaan ja laita timjaminoksat uuttumaan seokseen noin puoleksi tunniksi.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Lisää kerma-maitoon sokeri ja kuumenna sekoittaen kiehumispisteeseen. Poista timjaminoksat.
- Purista liivatteista vesi pois ja sekoita kuumaan kermaseokseen. Anna jäähtyä hieman.
- Jaa seos annoslaseihin tai maljoihin ja hyydytä jääkaapissa 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
Mustikkahilloke
G M V
Valmistusaika 10 min
4 dl (pakaste)mustikoita
0,5 dl sokeria
1 tl tuoreita timjaminlehtiä
1 tl perunajauhoja
1 rkl vettä
- Kuumenna mustikat, sokeri ja timjaminlehdet kattilassa kiehuvaksi.
- Sekoita perunajauho tilkkaan vettä ja lisää mustikoiden joukkoon. Anna jäähtyä.
- Lusikoi panna cottan päälle. Lisää koristeeksi muutamia timjamin lehtiä.
Lisää herkullisia yrttiruokaohjeita löydät Koti ja maaseutu lehden paperversiosta 2/24