Hyppää sisältöön

Tilkkukassi ylijääneistä kankaista

Nyt tilkut kassiin. Ompele tämä ihana tilkkukassi ylimääräisistä kangastilkuista.

Kassin koko: leveys 31 cm, korkeus 26 cm, syvyys 9 cm

Tarvikkeet:

 • 3-5 eri väriä puuvillakangasta, palat noin 50 x 130 cm
 • Vuorikangas ja vanulevy 35 cm x 70 cm
 • Ompelulankaa
 1. Leikkaa kolmesta eri kankaasta 4 x 9 cm suikaleita yhteensä 36 kpl. Voit myös leikata 4 cm leveää pidempää suikaletta, jolloin ompelukin nopeutuu.
 2. Ompele kolmea eri väriä yhteen. Ompele kaikki tilkkupalat samassa järjestyksessä. Leikkaa ommelluista suikaleista 9 cm:ä korkeat neliöt. Silitä ommeltujen tilkkujen saumavarat auki.
 3. Asettele neliöt yhteen nuppineuloin siten, että joka toinen menee pystyyn, ja joka toinen vaakaan. Yhdelle riville tulee neljä neliötä. Ompele neliöt ensin pystyreunoista kiinni toisiinsa. Silitä saumat ja ompele sen jälkeen seuraava tilkkurivi kiinni. Silitä saumat.
 4. Leikkaa haluamastasi tilkkukankaasta, vuorikankaasta ja vanulevystä kaksi reunapalaa kooltaan 7 x 25 cm. Tikkaa vanulevy ja vuorikangas päällikankaaseen haluamallasi tikkaustyylillä. Huolittele molemmat reunapalat yläreunasta vinonauhalla.
 5. Leikkaa 35 x 70 cm:ä vanulevyä ja vuorikangasta ja asettele ne yhteen ommeltujen tilkkujen alle. Tikkaa pala kauttaaltaan ja leikkaa ylimääräiset vanut ja vuorikankaan palat lopuksi reunoilta pois.
 6. Aseta reunapalat kulmistaan tilkkupalan sivujen keskikohtiin. Harsi tai ompele läheltä reunaa reunapalat kiinni tilkkupalaan, siten että kassin reunoihin muodostuu kulmat. Ompele kassin reunat vinonauhalla.
 7. Leikkaa vuori- tai tilkkukankaasta sekä vanulevystä hihnat (kaksi palaa 12 x 56 cm). Ompele oikeat puolet vastakkain, siten että vanulevy on päällimmäisenä pitkät reunat kiinni. Käännä putkilo auki ja silitä saumanvarat keskelle. Käännä putkilon päiden saumanvarat putkilon sisään ja silitä. Taita putkilomainen hihna kaksinkerroin pituussuunnassa ja tikkaa sivut yhteen aloittaen noin 8 cm:n päästä reunasta ja lopettaen noin 8 cm:n päähän ennen toista reunaa. Tee samoin toiselle hihnalle.
 8. Aseta ja neulaa hihnojen päät noin 7 cm:n päähän sivureunasta ja noin 6 cm:n korkeudelle kassin yläreunasta. Tikkaa hihnat kassiin.
 9. Silitä ja siisti langanpätkät.

OHJE ON JULKAISTU KOTI JA MAASEUTU -LEHDESSÄ 1/2022.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun