Hyppää sisältöön

Satu Silvon raikas kaalipaistos

Ihana, rakas, terveysvaikutteinen ja mehukas kaali! Paahdetusta varhaiskaalista, varrellisesta parsakaalista ja aromikkaista siemenistä syntyy herkullinen, helppo ja kaunis ruoka, tietää näyttelijä Satu Silvo, Koti ja maaseutu -lehden ruokakolumnisti.

4 annosta

  • 1 keskikokoinen varhaiskaali
  • 1 pkt (noin 150 g) varsiparsakaalia
  • 1 nippu retiisiä
  • 150 g sokeriherneitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl merisuolaa
  • 1 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
  • 1 tl kokonaisia kuminansiemeniä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 ruukku tilliä
  1. Poista varhaiskaalista kanta ja mahdollisesti nahistuneet uloimmat lehdet. Leikkaa lohkoiksi.
  2. Huuhtele varsiparsakaalit. Poista retiiseistä mahdolliset lehdet. Voit halutessasi myös jättää hieman lehtivartta retiisiin.
  3. Aseta varhaiskaalilohkot, varsiparsakaalit ja retiisit uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele päälle 2 rkl oliiviöljyä ja mausta suolalla.
  4. Paahda kasviksia uunissa 180 asteessa 10 minuuttia.
  5. Paahda fenkolin-, kuminan- ja sinapinsiemeniä hetki kuivalla paistinpannulla, jotta niiden aromit vapautuvat.
  6. Kokoa laakealle vadille paahdetut kasvikset ja sokeriherneet ja ripottele päälle paahdetut mausteet. Lisää lopuksi tilli.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun