Ihana, rakas, terveysvaikutteinen ja mehukas kaali! Paahdetusta varhaiskaalista, varrellisesta parsakaalista ja aromikkaista siemenistä syntyy herkullinen, helppo ja kaunis ruoka, tietää näyttelijä Satu Silvo, Koti ja maaseutu -lehden ruokakolumnisti.
4 annosta
- 1 keskikokoinen varhaiskaali
- 1 pkt (noin 150 g) varsiparsakaalia
- 1 nippu retiisiä
- 150 g sokeriherneitä
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl merisuolaa
- 1 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
- 1 tl kokonaisia kuminansiemeniä
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 ruukku tilliä
- Poista varhaiskaalista kanta ja mahdollisesti nahistuneet uloimmat lehdet. Leikkaa lohkoiksi.
- Huuhtele varsiparsakaalit. Poista retiiseistä mahdolliset lehdet. Voit halutessasi myös jättää hieman lehtivartta retiisiin.
- Aseta varhaiskaalilohkot, varsiparsakaalit ja retiisit uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele päälle 2 rkl oliiviöljyä ja mausta suolalla.
- Paahda kasviksia uunissa 180 asteessa 10 minuuttia.
- Paahda fenkolin-, kuminan- ja sinapinsiemeniä hetki kuivalla paistinpannulla, jotta niiden aromit vapautuvat.
- Kokoa laakealle vadille paahdetut kasvikset ja sokeriherneet ja ripottele päälle paahdetut mausteet. Lisää lopuksi tilli.