Hyppää sisältöön

Salaattisikuriveneet sopivat juhannukseen

Nämä herkulliset ja kalaisat herkut sopivat juhannuksen alkupalaksi tai vaikka hellepäivän välipalaksi.

(4 annosta)

  • 4 salaattisikuria
  • 150 g säilöttyä järvikalaa
  • 1 kesäsipuli varsineen
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl jauhettua valkopippuria

Kuorrutus

  • 2 dl maitoa
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl voimakasta juustoraastetta
  • 0,25 tl jauhettua valkopippuria
  • 1 keltuainen
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia

Pinnalle

  • juustoraastetta

1. Halkaise salaattisikurit ja poista keskeltä hiukan lehtiä, jotta saat täytteelle tilaa. Asettele sikurit uunivuokaan vierekkäin.

2. Avaa kalasäilyke ja kumoa sisältö kulhoon.

3. Silppua sipuli varsineen ja sikurista irrottamasi lehdet. Sekoita ne kalan joukkoon yhdessä suolan ja pippurin kanssa. Älä sekoita liikaa, ettei kala mene aivan tahnaksi. Jaa seos sikurien koloihin.

4. Mittaa maito ja jauhot kattilaan. Sekoita kierrevatkaimella tasaiseksi ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike saostuu. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 5 minuuttia, välillä sekoittaen. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää hiukan maitoa. Kastikkeen pitää kuitenkin olla sakeaa. Sammuta liesi ja lisää juustoraaste sekä pippuri. Kun juusto on lähes sulanut joukkoon, sekoita keltuainen ja ruohosipuli kastikkeeseen.

5. Jaa kastike sikurien päälle, ripottele hiukan juustoraastetta pinnalle. Kypsennä 225 asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut väriä ja sikurit hieman pehmenneet.

VINKKI: Käytä ylijäänyt valkuainen munakkaaseen, lettutaikinaan tai pakasta se myöhempää marenkitarvetta ajatellen.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun