Hyppää sisältöön

Ruokaneuvot: Lehtiselleripesto

  • 2 sellerinvartta
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 75 g voimakasta juustoa (esim Parmesan)
  • 50 g mantelijauhoa
  • 0,5 tl suolaa
  • ripaus mustapippurirouhetta
  • 1 dl öljyä

1. Paloittele huuhdellut sellerinvarret ja laita leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimen kannuun.

2. Leikkaa basilika varsineen ruukusta ja revi vähän pienemmäksi ja laita sellerin sekaan.

3. Kuori valkosipulinkynsi ja tipauta basilikalle. Raasta juusto ja laita mantelijauhon, suolan sekä pippurin kanssa muiden ainesten joukkoon.

4. Käynnistä kone ja kaada sekaan öljy. Anna koneen käydä noin 2 minuuttia, kunnes kaikki on tasaista massaa. Jos tuntuu, että seos on liian paksua, lisää vähän öljyä.

5. Tarjoile peston tavoin. Säilytä kannellisessa purkissa jääkaapissa. Säilyy noin viikon.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Kerro meille mitä pidit uusimmasta Koti ja maaseutu -lehdestä.

Arvomme osallistuneiden kesken kotimaista luonnonkosmetiikkaa.

Osallistu kilpailuun