Hyppää sisältöön

Retken herkku: piparkakkubrownie appelsiinikuoressa

Onko parempaa ideaa retkeilevälle ystävälle kuin yllättää hänet nuotioretkellä ja paistaa kakku nuotiossa? Koverretut sitrukset sopivat hyvin yhden hengen kakkuvuoiksi. Brownie saa appelsiininkuoresta ihanan raikasta makua. Valmista taikina jo kotona!

Piparkakkubrownie appelsiinikuoressa

(4 kappaletta)

  • 50 g tummaa suklaata
  • 3 rkl sokeria
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl kaurajuomaa tai maitoa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl piparkakkumausteseosta

Lisäksi retkelle mukaan

  • 4 appelsiinia (voit kovertaa ne jo kotona tai vasta retkellä)
  • foliota, puukko, leikkuulauta, useita lusikoita, lautaset ruokailua varten, talouspaperia

Paloittele ja sulata tumma suklaa esimerkiksi mikrossa. Sekoita sulan suklaan joukkoon sokerit ja rypsiöljy. Sekoita joukkoon maito, vehnäjauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Pakkaa purkkiin.

Retkellä
Leikkaa appelsiineista hattu pois. Koverra puukolla ja lusikalla isoin osa appelsiinin hedelmälihasta pois. Älä koverra ihan kaikkea, sillä jäljelle jäävää appelsiinia on mukava syödä brownien kaverina.

Lusikoi brownietaikinaa appelsiinien sisään, niin että taikinalle jää noin yhden sentin kohoamisvara. Laita leikattu appelsiinin kansi päälle ja kääri kukin appelsiini kahteen kertaan folion sisään. Nosta appelsiinit hiillokseen tai nuotion reunalle kypsymään. Brownie on valmista n. 40 minuutin päästä. Anna sen jäähtyä hetki ennen syömistä.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun