Hyppää sisältöön

Paistia ja maukasta marja-aroniakastiketta

Perunoita, kasviksia ja paistipihvejä sekä kastiketta lautasella, takana leipää sekä kastiketta ja kasviksia kulhoissa
Mureat paistipihvit, aroniakastike ja kasvikset on herkullinen ateria.

6 hengelle
M
Valmistusaika 2 t 20 min.

800 g naudan- tai hirven paistia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl hunajaa
1 l vettä
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 l marja-aronioita
(1 rkl vahvaa sinappia)
ruskea kastikesuurustetta (esim.Maizena)

  1. Ota paisti huoneen lämpöön noin tunti ennen valmistamista. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Leikkaa paistista n. 1 cm. paksuisia pihvejä ja ruskista ne muutama kerrallaan nopeasti paistinpannulla molemmin puolin. Nosta ruskistetut pihvit uunivuokaan.
  3. Kiehauta vesi paistinpannussa, jossa paistoit pihvit. Lisää mausteeksi hienonnetut sipulit, suola, hunaja, mustapippuri (ja sinappi). Kaada uunivuokaan pihvien sekaan. Ripottele viimeiseksi marja-aroniat pihvien päälle.
  4. Kypsennä pihvejä uunissa 175 asteessa noin 2 tuntia.
  5. Nosta pihvit vuoasta ja siivilöi liemi kattilaan.
  6. Mausta tarvittaessa lisää ja suurusta kastike pakkauksen ohjeen mukaan.
    Tarjoa pihvit ja kastike perunoiden ja salaatin kera.

Vinkki: Kypsennä pihvien kanssa samassa uunissa perunoita ja kasviksia lisukkeeksi.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun