- n. 30 kpl täytettynä, n. 60 täyttämätöntä
- 150 g (n 2 dl) pähkinöitä
- 200 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 0,5 dl perunajauhoja
- 1 dl mantelijauhoja
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 rkl mantelijauhetta
- 15 kokonaista pähkinää
1. Ota pähkinöistä 15 erikseen ja laita loput pähkinät monitoimikoneeseen. Jauha karkeaksi jauheeksi.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele rasvaseoksen joukkoon.
4. Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin 45 minuuttia.
5. Ota taikinasta puolet ja muotoile siitä kevyesti jauhotetulla pöydällä tanko. Jaa tanko 30 tasakokoiseen palaan ja pyöritä palat palloiksi.
6. Sekoita lautasella fariinisokeri ja mantelijauhe ja pyöräytä pallot seoksessa. Laita pikkuleivät kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa kokonaiset pähkinät tai mantelit puoliksi ja paina pikkuleipien keskelle. Muotoile toinen osa taikinasta samalla tavalla, mutta laita pellille ilman pähkinöitä.
7. Paista pikkuleivät uunin ylätasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä suklaisella pähkinätahnalla.
Suklainen pähkinätahna
n. 30 annosta
G
- 300 g (n. 4 dl) pähkinöitä
- 150 g tummaa suklaata
- 2 rkl rypsiöljyä
- Paahda pähkinöitä paistinpannulla noin 7-10 minuuttia tai 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Varo ettei pähkinät pala!
- Kumoa pähkinät astiapyyhkeelle, anna jäähtyä hieman ja hankaa pähkinöitä pyyhkeen sisällä, jotta saat kuoria hieman pois. Ei haittaa, jos kuorta vähän jää.
- Kaada pähkinät tehosekoittimeen ja jauha tahnaksi. Pyyhkäise välillä nuolijalla massaa terien ulottuville.
Sulata suklaa varovasti ja sekoita öljyn kanssa pähkinätahnan joukkoon. Täytä pähkinäunelmat tahnalla tai herkuttele sellaisenaan.