Hyppää sisältöön

Päärynä-vuohenjuustopitsa

2 isoa pitsaa

Taikina

5 dl 00-tyypin vehnäjauhoja

15 g kuivattua hapanjuurta

2 dl vettä

0,5 tl sokeria

1 tl suolaa

Täyte

2 päärynää

100 g vuohenjuustoa

3 rkl ranskankermaa

pinjansiemeniä

rucolaa

(vaahterasiirappia)

(ilmakuivattua kinkkua tms.)

  1. Valmista pitsataikina. Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon hapanjuuri. Lisää sokeri, vesi ja suola.
  2. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa tai sähkövatkaimella taikinakoukuilla noin 5 minuuttia keskinopeudella.
  3. Peitä kulho kelmulla ja nosta taikina jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  4. Ota taikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen pitsan paistoa.
  5. Laita uuni tai pitsauuni lämpenemään 250 asteeseen. Voit myös paistaa pitsat leivinuunissa. Tavalliseen sähköuuniin voi laittaa pitsakiven tai tyhjän pellin lämpenemään samaan aikaan, kun laitat uunin päälle.
  6. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile taikinoista pyöreät pallot jauhotetulla pöydällä. Kun molemmat pallot on muotoiltu, anna pallojen levätä noin kymmenen minuutin ajan.
  7. Siirrä taikinapallot molemmat omille leivinpapereille, mikäli käytät sähkö- tai leivinuunia. Pitsauuniin ei tarvitse leivinpaperia. Muotoile palloista pyöreät pitsat käsin tai kaulinta apuna käyttäen. Taikina saa olla ohut.
  8. Leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös vuohenjuusto.
  9. Levitä pohjalle ranskankerma. Laita päärynäviipaleet pitsojen päälle. Viimeistele lopuksi vuohenjuustolla.
  10. Paista pitsat sähkö- tai leivinuunissa esilämmitetyn pitsakiven tai leivinpaperin päällä tai pitsauunissa ilman leivinpaperia. Paistoaika sähkö- tai leivinuunissa on noin 8–10 minuuttia pitsaa kohti. Pitsauunissa paistoaika on noin puolet vähemmän, sillä pitsa paistuu siinä korkeammassa lämpötilassa.
  11. Ripottele päälle pinjansiemeniä ja rucolaa sekä pirskottele halutessasi vaahterasiirappia pinnalle. Tarjoile heti. Jos haluat pitsaan myös ilmakuivattua kinkkua, laita se pitsalle vasta kypsennyksen jälkeen.

Vinkki: Jos sinulla ei ole omaa hapanjuurta, käytä taikinaan Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun