Hyppää sisältöön

Paahdettu kaura-juuressalaatti

(4 annosta)

  • 2 punajuurta
  • 2 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 2-3rkl öljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl rouhittua musta- tai valkopippuria
  • 4-5 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 dl kypsiä kaurahelmiä
  • 100-200 g salaattijuustoa tai fetaa kuutioina
  • pinnalle 1-2 rkl balsamicoa

1. Kuori kasvikset ja leikkaa ne lohkoiksi tai reiluiksi kuutioiksi. Levitä lohkot laakeaan uunivuokaan ja valuta päälle öljy.

2. Ripottele pinnalle suola ja pippuri ja kääntele kasviksia. Aseta timjaminoksat kasvisten päälle ja paahda 200 asteessa uunissa noin 20 minuuttia. Sekoita kerran tai pari kypsymisen aikana.

3. Tarkista kasvisten kypsyys. Kun ne alkavat pehmetä lisää sekaan kaurahelmet ja valutetut juustokuutiot. Jatka kypsentämistä 5-10 minuuttia, kunnes juusto alkaa saada väriä.   

4. Poista yrttien paahtuneet rangat ja laita salaatti tarjoiluastiaan. Valuta päälle halutessasi balsamicoa ja nosta tarjolle. Salaatti maistuu myös kylmänä. 

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun