Hyppää sisältöön

Ohraisat krepsit

Kaksi ohraisella täytteellä täytettyä ohukaista, taustalla kaksi vesilasia, sinikukallinen kannu ja kulhossa vihersalaattia
Ohraisalla täytteellä täytetyt ohukaiset ovat mukavaa tarjottavaa illanistujaisissakin.

4 annosta

Taikina:
2 kananmunaa
5 dl maitoa
0,5 tl suolaa
1 dl ohrajauhoa
1 dl vehnäjauhoa
Paistamiseen: öljyä tai juoksevaa rasvavalmistetta
Täyte:
8 dl keitettyjä ohrasuurimoita
200 g maustettua tuorejuustoa (esim ruohosipuli)
100 g savukinkkua
1 pieni (puna)sipuli
0,5 dl silputtua ruohosipulia
1 pieni paprika
0,25 tl rouhittua mustapippuria
(juustoraastetta)

1. Riko kananmunat kulhoon ja lisää maito.
2. Vatkaa sekaan jauhot ja mausta taikina suolalla.
3. Anna taikinan turvota täytteen valmistamisen ajan.
4. Silppua kinkku. Kuori ja hienonna sipuli.
5. Poista paprikasta kanta ja siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Silppua ruohosipuli.
5. Sekoita kypsän ohrasuurimon joukkoon sipuli, paprika, ruohosipuli ja kinkkurouhe sekä lopuksi tuorejuusto. Mausta pippurilla.
6. Paista taikinasta 8 ohukaista paistinpannulla.
7. Jaa täyte letuille ja pyöräytä rulliksi. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta ja nosta tarjolle.

Vinkki: Voit tehdä letut valmiiksi esimerkiksi seuraavaa päivää varten. Täytä letut vasta jäähtyneinä. Ennen tarjoilua ripottele lettujen päälle halutessasi juustoraastetta ja kuumenna letut uunissa.  

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun