Meksikossa tämän kaduilla myytävän maissikeiton päälle laitetaan myös cotijajuustoa, jonka lähin vastine keittiössämme lienee fetajuusto. Hapan ja suolainen juusto taittaa mukavasti maissin makeutta.
4-6 annosta
Valmistusaika 25 min
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 pieni paprika
(1 chilipalko, valitse tulisuus maun mukaan)
3 rkl öljyä tai voita
n. 8 dl kanalientä
400 g maissia (pakaste- tai purkkimaissi)
3 rkl vehnäjauhoa
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl chilijauhetta
1 tl sokeri
1 tl suola
½ limen mehu
2 dl ruokakermaa
1 dl silputtua korianteria (tai persiljaa ja basilikaa)
Pinnalle: Pannulla paahdettua pekonimurua tai rapeaksi paistettuja maissitortillan suikaleita, murennettua fetaa.
1. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista paprikasta ja chilipalosta siemenet ja kanta. Silppua sipulit, paprika ja chilipalko pieneksi ja kuullota kattilassa rasvassa keskilämmöllä n. 5 min.
2. Lisää kasvisten sekaan vehnäjauho, juustokumina, chilijauhe ja jatka kuullottamista sekoitellen 1-2 min. 3. Lisää kanaliemi, suurin osa maisseista sekä sokeri. Kuumenna sekoittaen, kunnes keitto kiehuu hiljalleen. Anna kiehua 10 minuuttia.
4. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää kerma, loput maissit ja suola. Kuumenna kiehuvaksi Tarkista keiton paksuus, lisää tarvittaessa kanalientä.
5. Mausta lopuksi limettimehulla ja ripottele pinnalle korianterisilppu.
Tarjoile paahdetun pekonimurun tai rapeaksi paistettujen maissitortillan suikaleiden ja fetajuustomurun kera.
Meksikossa katukeiton päälle laitetaan myös cotijajuustoa, jonka lähin vastine keittiössämme lienee fetajuusto. Hapan ja suolainen juusto taittaa mukavasti maissin makeutta.