Hyppää sisältöön

Mehevä luumupiirakka

Luumuja ja kriikunoita riittää tänä syksynä. Tähän piirakkaan voit käyttää molempia hedelmäherkkuja.

n. 8 palaa

0,5 dl sokeria

100 g huoneenlämpöistä voita

1 kananmuna

2 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl vaniljasokeria

4 – 5 dl luumuja

0,5 dl sokeria

1. Sekoita voi ja sokeri keskenään hyvin. Lisää joukkoon kananmuna hyvin sekoittaen.

2. Lisää seokseen vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.

3. Vuoraa piirakkavuoka (⌀ n. 26 cm) leivinpaperilla ja painele taikina vuokaan. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

4. Halkaise luumut tai kriikunat ja poista kivet. Asettele ne taikinalle leikkauspinta alaspäin. Kypsennä uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

RESEPTI JULKAISTU KOTI JA MAASEUTU -LEHDEN RUOKANEUVOISSA 6/2021.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Kerro meille mitä pidit uusimmasta Koti ja maaseutu -lehdestä.

Arvomme vastanneiden kesken erilaisia palkintoja.

Osallistu kilpailuun