4 annosta, gluteeniton
- 2-3 varhaisporkkanaa
- 6 – 8 kesäperunaa
- 1 pieni kukkakaali
- 2 varhaissipulia varsineen
- 1 l vettä
- 4 – 5 maustepippuria
- ripaus jauhettua valkopippuria
- 1 tl suolaa
- kourallinen ryöpättyjä nokkosia tai tuoretta pinaattia
- kourallinen sokeriherneenpalkoja
- 200 g sulatejuustoa
1. Huuhtele porkkanat ja perunat. Puolita tai leikkaa perunat neljään osaan ja viipaloi porkkanat. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi. Käytä myös kanta ja lehdet. Silppua sipulit ja viipaloi varret.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää pippurit ja suola.
3. Kumoa veteen perunat, porkkanat ja sipulin valkoinen osa. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
4. Suikaloi ryöpätyt nokkoset. Pinaattia ei tarvitse ryöpätä. Jos herneenpalot ovat jo kovin isoja ja paksukuorisia, riivi herneet paloista. Ohuet palot voit leikata 3 – 4 osaan. Poista kanta.
5. Lisää nokkoset ja herneet keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
6. Paloittele sulatejuusto tai lusikoi nokareina kuumaan liemeen. Kuumenna varovasti sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Tarkista keiton maku ja kasvisten kypsyys. Ripottele pinnalle sipulinvarsisilppu ja nosta tarjolle.