Hyppää sisältöön

Lisää kasviksia uuden vuoden ruokavalioon

Muista syödä runsaasti kasviksia joka aterialla. Tarvitsemme vain noin kuusi kourallista kasviksia päivässä. Tänä vuonna annamme joka lehdessä vinkkejä kasvisten lisäämiseen satokausi ja vuodenaika huomioiden.

Alkutalvi on kotimaisten kasvisten osalta haastavaa aikaa. Mutta varastojuurekset ovat vielä hyviä ja usein suhteellisen edullisia. Niillä jatkat liha- ja kalaruokia, saat terveellisempää ruokaa ja isomman annoksen. Annoshinta myös laskee, kun ruoassa on edullisia juureksia. Aloita juuresten lisääminen pienellä määrällä. Kun syöjät tottuvat uuteen, voi juureksia olla yhtä paljon kuin lihaa tai kalaa.

Vinkit juuresten käyttöön:

  1. Raasta lihamureketaikinaan: porkkanat, palsternakka, lanttu ja punajuuri, kaikki katoavat raasteena jauhelihataikinaan tai pihveihin. Kypsennä samalla uunissa lisukkeeksi lohkottuja perunoita ja juureksia! Rapeaksi paahtuneet juurekset maistuvat yleensä kaikille.
  2. Juuresraasteella saat makua ja väriä liha-makaronilaatikkoon. Myös jauhelihakastike jalostuu silputuilla tai raastetuilla juureksilla.
  3. Jos kalakeittoosi ei ennen ole kuulunut muuta kuin perunaa ja kalaa, lisää keittoon neljä kourallista juureskuutioita. Esimerkiksi palsternakka, porkkana ja juuriselleri ovat hyviä kalakeitossa.
  4. Liha- ja kalapadatkin voi hyvin jatkaa juureksilla. Käytä sitä kasvista, mitä on saatavilla. Lanttu ja juuriselleri vaativat hiukan totuttelua voimakkaan makunsa vuoksi, joten lisää niitä aluksi vain vähän.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun