Hyppää sisältöön

Lempeä tattaripuuro

Tämä tattaripuuro lisukkeineen on helppo valmistaa. Se sopii jälkiruoaksi, aamupalaksi tai vaikkapa välipalaksi, ja on erityisen hyvää vatsalle! Voit korvata ohjeessa käytetyn mangon myös kotimaisilla marjoilla.

4 annosta

  • 300 g kokonaisia tattarisuurimoita
  • 100 g kuivattuja kivettömia taateleita
  • 2 dl vettä

Mango-tyrnimousse

  • 3 dl mangoa (tuoreena tai pakasteena)
  • 0,5 dl tyrnimarjoja

Cashewkastike

  • 3 dl cashewpähkinöitä
  • 2 dl tuorepuristettua omenamehua
  • Ripaus aitoa vaniljajauhetta
  1. Laita tattarisuurimot likoamaan kylmään veteen noin kolmeksi tunniksi tai yön yli. Liota taatelit pehmeäksi kädenlämpöisessä vedessä noin puoli tuntia.
  2. Siivilöi suurimoiden vesi pois ja vaihda uuteen, kunnes vesi jää kirkkaaksi. Kaada vesi pois tattarista ja taateleista. Laita tattari ja 2 dl vettä tehosekoittimeen. Lisaa hiljalleen tehoa, lisää joukkoon taatelit ja anna sekoita kunnes puuro on samettisen pehmeää.
  3. Valmista mango-tyrnimousse sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisaa tilkka vettä, jos kastike on liian paksua.
  4. Valmista cashewkastike. Liota pähkinöitä puolisen tuntia. Siivilöi vesi pois ja huuhtele pähkinät. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa.
  5. Tarjoile puuro mango-tyrnimoussen ja cashewkastikkeen kanssa.

Resepti on Satu Silvon kirjasta Kasvisruokaa à la Silvoplee (WSOY 2023).

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun