Tämä tattaripuuro lisukkeineen on helppo valmistaa. Se sopii jälkiruoaksi, aamupalaksi tai vaikkapa välipalaksi, ja on erityisen hyvää vatsalle! Voit korvata ohjeessa käytetyn mangon myös kotimaisilla marjoilla.
4 annosta
- 300 g kokonaisia tattarisuurimoita
- 100 g kuivattuja kivettömia taateleita
- 2 dl vettä
Mango-tyrnimousse
- 3 dl mangoa (tuoreena tai pakasteena)
- 0,5 dl tyrnimarjoja
Cashewkastike
- 3 dl cashewpähkinöitä
- 2 dl tuorepuristettua omenamehua
- Ripaus aitoa vaniljajauhetta
- Laita tattarisuurimot likoamaan kylmään veteen noin kolmeksi tunniksi tai yön yli. Liota taatelit pehmeäksi kädenlämpöisessä vedessä noin puoli tuntia.
- Siivilöi suurimoiden vesi pois ja vaihda uuteen, kunnes vesi jää kirkkaaksi. Kaada vesi pois tattarista ja taateleista. Laita tattari ja 2 dl vettä tehosekoittimeen. Lisaa hiljalleen tehoa, lisää joukkoon taatelit ja anna sekoita kunnes puuro on samettisen pehmeää.
- Valmista mango-tyrnimousse sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisaa tilkka vettä, jos kastike on liian paksua.
- Valmista cashewkastike. Liota pähkinöitä puolisen tuntia. Siivilöi vesi pois ja huuhtele pähkinät. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa.
- Tarjoile puuro mango-tyrnimoussen ja cashewkastikkeen kanssa.
Resepti on Satu Silvon kirjasta Kasvisruokaa à la Silvoplee (WSOY 2023).