Hyppää sisältöön

Kierrätä lempipaitasi tyynyksi

Vanha villapaita sisältää monesti paljon muistoja ja laadukasta lankaa. Jos paitaa ei saa enää paikattua käyttöön, muuta se ihanaksi tyynynpäälliseksi. Tyynyn voi tehdä napeilla tai vetoketjulla.

Tarvikkeet:

 • vanha villapaita
 • villalankaa ompeluun
 • tylppäkärkinen neula
 • 3-5 nappia tai vetoketju ja tukikangasta
 • sisätyyny

Huom. Tyynyn koko riippuu villapaidan koosta.

 1. Pese tai pyyhi tahrat ja parsi mahdolliset reiät umpeen. Mikäli huomaat nurjalle tai oikealle puolelle tulleita langanvetoja, vedä ne neuleeseen virkkuukoukun tai neulan avulla.
 2. Pura hihasaumat ja irrota hihat kädentieltä. Ompele käsin kädentiet ja pääntie kiinni piilopistoilla.
 3. Sommittele helmaresoriin 3-5 napinläven paikkaa. Mittaa niille tasaiset välit. Ompele napinlävet käsin käyttäen napinläpipistoa. Vetämällä samalla neulottuja silmukoita yhteen, saat suurennettua napinläven kokoa. Tarkasta, että nappi mahtuu napinläpien läpi. Ompele napit vastakkaiselle puolelle helmaresoria.
 4. Voit halutessasi tehdä myös vetoketjullisen tyynyt. Jotta vetoketju olisi helppo ommella ja pysyisi kiinni joustavalla neulotussa resorissa, silitä tukikangasta noin 3 cm:n leveydellä koko helmaresorin nurjalle puolelle, aivan resorin alareunaan. Ompele reunan mittainen vetoketju resoriin oikeat puolet vastakkain. Taita vetoketjun reunat nurjalle puolelle ja silitä sauma auki.
 5. Asettele sisätyyny tyynyliinan sisälle. Valitse lähes samankokoinen sisätyyny, kuin mitä päällinen on.
 6. Hoida villa-aarrettasi huolella. Muista pestä päällinen ja sisätyyny erikseen. Villalle riittää usein pelkkä tuuletus

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun