Hyppää sisältöön

Kaura-omenakierteet

(n. 20 kpl)

  • 2,5 dl kaurajuomaa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl rypsiöljyä

Täyte:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 (n.150 g) omena raastettuna
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 – 3 dl kaurahiutaleita

Voiteluun:

  • 1 kananmuna, raesokeria
  1. Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.
  2. Lisää vehnäjauhot taikinaan vähitellen samalla vaivaten. Alusta taikinaa kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista.
  3. Alustuksen loppuvaiheessa lisää taikinaan myös öljy.
  4. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  5. Yhdistä sillä välin täytteen ainekset. Sulata rasva ja lisää sen joukkoon raastettu omena, fariinisokeri ja kaurahiutaleet.
  6. Kauli kohonnut taikina noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Levitä täyte taikinalevylle ja kääri levy rullalle.
  7. Leikkaa rulla noin 20 osaan.
  8. Voit paistaa pullat paperisissa muffinivuoissa tai pellillä leivinpaperin päällä.
  9. Kohota pullia liinan alla.
  10. Voitele pullat ja sirota niiden päälle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

LISÄÄ KAURAISIA RUOKAOHJEITA LÖYDÄT RUOKANEUVOISTA 3/2022.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Kerro meille mitä pidit uusimmasta Koti ja maaseutu -lehdestä.

Arvomme osallistuneiden kesken kotimaista luonnonkosmetiikkaa.

Osallistu kilpailuun