Hyppää sisältöön

Juhannuksen raikas koivunlehti-raparperisima

  • 1 l nuoria koivunehtiä
  • 3-4 raparperin vartta
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl sokeria
  • 4 l vettä
  • 1/5 teelusikallista kuivahiivaa tai herneen kokoinen nokare tuorehiivaa tai

1. Huuhdo koivunlehdet nopeasti ja valuta vesi pois. Voit halutessasi silputa lehtiä hieman.

2. Leikkaa raparperit paloiksi ja laita koivunlehtien kanssa isoon kattilaan tai kuumaa vettä kestävään ämpäriin. Lisää sokerit.

3. Kuumenna osa vedestä kiehuvaksi ja kaada ainesten päälle. Lisää loppu vesi, kun sokerit ovat sulaneet. Varmista, että seos on kädenlämpöistä ja lisää hiiva.

4. Anna juoman seistä vuorokauden huoneenlämmössä, siivilöi ja pullota. Tipauta joka pulloon halutessasi yksi rusina. Nosta juomat jääkaappiin, ja anna käydä kylmässä 2-3 vuorokautta. Rusinasta näet, milloin juoma on valmista nautittavaksi. Kun rusina on pulleana kohonnut juoman pintaan, juoma on valmista nautittavaksi.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Kerro meille mitä pidit uusimmasta Koti ja maaseutu -lehdestä.

Arvomme osallistuneiden kesken kätevän klapikärryn!

Osallistu kilpailuun