Hyppää sisältöön

Ihanat itukääröt

(4 annosta)

  • 4 ohutta rieskaa tai tortillalettua
  • 1 maustekurkku
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 75 g täyslihaleikkelettä
  • 4–5 dl erilaisia ituja

Hernelevite

  • 200 g pakasteherneitä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl öljyä
  • 0,25 tl suolaa
  • (1 tl jeeraa tai jauhettua kuminaa)
  • (chilikastiketta maun mukaan)


1. Valmista ensin hernelevite. Sulata herneet ja kaada monitoimikoneeseen. Kuori sipuli, leikkaa lohkoiksi ja laita herneiden sekaan. Mittaa päälle loput ainekset ja soseuta. Jätä odottamaan.

2. Hienonna maustekurkku ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita ne itujen kanssa kulhossa. Suikaloi leikkele.

3. Levitä rieskoille reilusti hernelevitettä, ripottele leikkelesuikaleet päälle ja jaa ituseos rieskoille.

4. Kääri rieskat rullalle ja leikkaa halutessasi 2–3 osaan.  

LISÄÄ IHANIA ITUOHJEITA LÖYDÄT KOTI JA MAASEUTU -LEHDESTÄ 1/2022!

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun