Hyppää sisältöön

Glögimarinoidut sienet

Jouluiseenkin noutopöytään sopii mainiosti tämä herkku. Herkkusienten sijaan voit käyttää sieninä myös 200 g suolasieniä, esimerkiksi kangasrouskuja. Paloittele liotetut sienet pienemmiksi, mutta sienet saavat olla reiluina paloina.

4-6 annosta

G, M, V

200 g tuoreita herkkusieniä

1-2 (puna)sipulia

Marinadi:

2 valkosipulin kynttä

0,5 dl silputtua basilikaa ja persiljaa

3 dl rypsiöljyä

1 dl glögitiivistettä tai punaviinietikkaa

1 rkl sokeria

0,5 tl mustapippuria

1. Kuori ja viipaloi sipulit renkaiksi.

2. Leikkaa sienet lohkoiksi tai viipaleiksi.

3. Laita sienet ja sipulirenkaat kerroksittain tiiviiseen lasipurkkiin.

4. Kuori ja silppua valkosipulin kynnet sekä yrtit.

5. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada sienien ja sipulirenkaiden päälle. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta sienet peittyvät kokonaan.

6. Sulje purkki ja nosta jääkaappiin maustumaan. Sienet ovat valmiita aikaisintaan vuorokauden kuluttua.

Tarjoa lisäkkeenä tai noutopöydän osana. Marinadiliemi sopii salaatinkastikkeeksi.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun