Hyppää sisältöön

Mangoldipasta on kesän raikas pikaruoka

Tähän pastaan saat puutarhan mangoldit ja kesäsipulit. Mangoldin voi korvata myös pinaatilla.

4 annosta

  • 250 g spagettia tai tagliatellea
  • 1 l nuorta mangoldia
  • 2–3 kesäsipulia varsineen
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 1 rkl öljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl silputtua tuoretta timjamia tai basilikaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • n. 150 g salaattijuustoa tai fetaa

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen, valuta pasta ja jätä odottamaan.

2. Pastan kypsyessä huuhtele mangoldi ja irrota lehdet lehtiruodista. Silppua sipulin ja mangoldin varret ja suikaloi lehdet. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.

3. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia pari minuuttia. Lisää kesäkurpitsa sekä mangoldin varret ja jatka paistamista pari minuuttia. Kääntele sekaan mangoldin lehdet ja kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Basilika kannattaa lisätä vasta lopussa.

4. Kaada sekaan kerma, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.  Lisää sekaan pastan keitinvesi ja murenna juusto joukkoon. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.

5. Kumoa valutettu pasta kastikkeen päälle ja nostele ainekset sekaisin. Tarjoa salaatin kanssa.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun