Hyppää sisältöön

Appelsiini on nyt sesongissa

Appelsiini oli ennen harvinainen tuontiherkku. Ota vitamiinit siitä irti nyt, kun hedelmä on sesongissa!

  • Appelsiinien paras sesonki ajoittuu tammikuusta maaliskuulle. Silloin hedelmät ovat melko edullisia.
  • Ennen appelsiinit olivat harvinaista herkkua. Niiden tuonti Suomeen yleistyi vasta 1950-luvulla.
  • Hedelmä sisältää runsaasti C-vitamiinia. Niissä on myös mukavasti kuitua.
  • Appelsiini on näppärä eväshedelmä joko sellaisenaan tai rasiaan valmiiksi kuorittuna ja lohkottuna.
  • Voit käyttää hyvin pestyn hedelmän keltaista kuoriosaa makeissa tai suolaisissa ruoissa mausteena joko raastettuna tai suikaloituna.
  • Purista vähän kuivahtanut appelsiini mehuksi, jos se ei enää sellaisenaan maistu.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Kerro meille mitä pidit uusimmasta Koti ja maaseutu -lehdestä.

Arvomme vastanneiden kesken erilaisia palkintoja.

Osallistu kilpailuun