Hyppää sisältöön

Appelsiini on nyt sesongissa

Appelsiini oli ennen harvinainen tuontiherkku. Ota vitamiinit siitä irti nyt, kun hedelmä on sesongissa!

  • Appelsiinien paras sesonki ajoittuu tammikuusta maaliskuulle. Silloin hedelmät ovat melko edullisia.
  • Ennen appelsiinit olivat harvinaista herkkua. Niiden tuonti Suomeen yleistyi vasta 1950-luvulla.
  • Hedelmä sisältää runsaasti C-vitamiinia. Niissä on myös mukavasti kuitua.
  • Appelsiini on näppärä eväshedelmä joko sellaisenaan tai rasiaan valmiiksi kuorittuna ja lohkottuna.
  • Voit käyttää hyvin pestyn hedelmän keltaista kuoriosaa makeissa tai suolaisissa ruoissa mausteena joko raastettuna tai suikaloituna.
  • Purista vähän kuivahtanut appelsiini mehuksi, jos se ei enää sellaisenaan maistu.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun