Hyppää sisältöön

Paistettu fenkoli ja jogurttikastike

(2-4 annosta)

  • 1–2 fenkolia (n. 600 g)
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 0,5 tl viherpippuria
  • 0,5 tl suolaa

Kastike

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • fenkolin vihreät tupsut
  • 0,5 tl fenkolin siemeniä

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa huuhdelluista fenkoleista vähän vartta ja tillimäiset tupsut erikseen kastiketta varten. Lohko fenkolit pitkittäin 6–8 palaksi ja levitä uunivuokaan.

2. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Puolita sitruuna ja purista mehu. Sekoita keskenään sitruunamehu, kuoriraaste, suola ja murskatut pippurit.

3. Kaada öljy-sitruunaseos fenkolien päälle ja laita vuoka uuniin.

4. Kypsennä fenkoleita uunissa noin 10 minuuttia. Kääntele niitä ja jatka kypsennystä noin 15 minuuttia. Halutessasi voit laittaa vuokaan kannen tai peittää fenkolit foliolla. Tarkista kypsyys ja jatka kypsennystä tarvittaessa.

5. Sekoita fenkolien kypsyessä kastike. Silppua fenkolin varsipalat ja tupsut. Hiero morttelissa fenkolin siemenet murskaksi ja sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

6. Tarjoa kuuma fenkoli jogurttikastikkeen kera esimerkiksi riistan kanssa.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun