4 annosta
- 3–4 kpl jauhoista perunaa
- pala purjoa
- 1 palsternakka
- pala piparjuurta
- 2 lehtisellerin vartta
- 1 rkl rypsiöljyä
- 7 dl vettä
- 1 dl kaura- tai ruokakermaa
- 2 dl maitoa
- 0,5 tl kuivattua meiramia
- 1 tl suolaa
- 0,25–0,5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl kuivattua lipstikkaa
- 400 g herneitä ilman palkoja (myös pakasteherneet käyvät mainiosti!)
- 2 rkl tuoretta silputtua tilliä
- Kuori perunat ja palsternakka. Halkaise purjo, huuhdo, viipaloi ja jätä vihreä osa odottamaan. Viipaloi lehtiselleri ja kuori ja raasta piparjuuri.
- Kuullota purjon valkoista osaa öljyssä kattilassa, lisää vesi, suola, lohkotut perunat, palsternakka ja lehtiselleri ja kypsennä pehmeäksi.
- Soseuta keittopohja sauvasekoittimella, lisää herneet ja soseuta hiukan, mutta ei kokonaan. Lisää myös ruokakerma, piparjuuri, vihreä osa purjoa ja loput mausteet ja kypsennä 5-10 minuuttia.
- Tarkista maku, koristele keittoannokset tillillä ja tarjoa rapean maalaisleivän kanssa.