Herkulliset flatbreadit suomalaisella muikulla vievät hetkeksi mielen kaukomaille.
Muikkuflatbreadit neljälle
- 400 g perattuja muikkuja
- 200 g säilöttyjä tai pakastettuja kantarelleja
- 1–2 tl suola
- n. 1 tl valkopippuri, rouhittu
- Paistamiseen 1 dl öljyä
Flat bread -taikina
- 4 dl vehnäjauhoja (+ jauhoja laudalle ja vaivaamiseen)
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 tl sokeria
- 2 tl suolaa
- 2 dl piimää
- 4 rkl (oliivi)öljyä
- Sivelyyn n. 4 rkl (oliivi)öljyä
Yrttiöljy
- 1 dl silputtua persiljaa
- 1 dl silputtua tilliä
- 1 iso valkosipulinkynsi
- n. 1,5 dl (oliivi)öljyä
- Lisäksi: 1/2 kurkku
- 1 iso punasipuli
- 0,5 dl valkoviini- tai omenaviinietikka
- 0,5 tl suola
- silputtuja sipulinvarsia, yrttejä koristeluun
- majoneesia tarjoiluun
Tee ensin flatbread-taikina. Sekoita kulhossa kuivat ainekset ja lisää piimä sekä öljy. Sekoita ja lisää jauhoja tarvittaessa, taikina ei juuri tartu astiaan. Jauhota leivinpöytä kevyesti, kumoa taikina pöydälle ja vaivaa käsin hetki. Anna asettua tovi tai jätä viileään odottamaan.
Valmistele sitten muut: leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja siivuta punasipuli. Revi sienet puoliksi ja isoimmat kolmeen osaan. Pikkelöityjä sieniä ei tarvitse käsitellä. Tee yrttiöljy: Hienonna persilja ja tilli pieneksi, raasta valkosipuli ja sekoita öljyn kanssa. Jätä odottamaan.
Jaa taikina neljään osaan ja kauli jauhotetulla alustalla ohuehkoiksi leiviksi. Muoto saa jäädä taiteelliseksi. Sivele pintaan öljyä ja paista öljytty pinta alaspäin kuumahkolla pannulla pari minuuttia, kunnes pinta saa ruskeita täpliä. Käännä ja paista toiset pari minuuttia. Sivele kuumien leipien pinta yrttiöljyllä ja nosta odottamaan. Pidä lämpimänä.
Lisää lopun yrttiöljyn joukkoon suola, sokeri ja valkoviinietikka. Kääntele sekaan myös kurkkukuutiot ja sipuli.
Paista muikut ja sienet (pikkelöityjä sieniä ei tarvitse paistaa). Pyörittele muikut kevyesti öljyssä ja paista pannulla noin pari minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Kokoa flat breadit. Nostele muikkuja ja sieniä leiville, lusikoi yrtti-kurkkuseosta sinne tänne ja lisää halutessasi majoneesia. Koristele sipulinvarsilla tai yrteillä. Tarjoile kuumina ja voit kuvitella istuvasi Istanbulilaisen katukeittiön terassilla.
Resepti on julkaistu alun perin sivulla Kalaruoka.fi.