Kasvisten päivittäisen saantisuosituksen saavuttamiseksi ruokavalioon on hyvä sisällyttää myös sieniä. Sienet luetaan kansallisissa ravitsemussuosituksissa kasviksiin. Niitä kannattaa syödä säännöllisesti ja monipuolisesti, sillä niissä on monia hyödyllisiä ainesosia, joista kaikkia ei saa kasviksista.
Sienillä saat ruokiin, esimerkiksi kasvispiirakkaan, täyteläistä umamisuutta, lisää ravintoaineita ja proteiinia. Sienissä on vähän energiaa, mutta melko runsaasti joitakin B-ryhmän vitamiineja sekä kivennäisaineita. Sienilajista riippuen niissä on myös hyvin rautaa ja D-vitamiinia.
Jos et ehtinyt viime syksynä sienestämään tai vanhat sienet on jo kulutettu, ei hätää. Käytä kotimaisia viljeltyjä sieniä. Ne ovat myös lähiruokaa. Kiertotalous tulee hyvin huomioitua esimerkiksi Hyvää Suomesta -merkittyjen Champ-sienten tuotannossa: yhdestä kasvualustasta saadaan kolme satoa ja käytetty alusta palautuu takaisin lähialueen pelloille maanparannusaineeksi.
Kasviksia, eli myös sieniä, marjoja ja hedelmiä suositellaan syömään monipuolisesti vähintään 500–800 grammaa päivässä.