Viikonloppuaamun herkku on yön yli -sämpylät. Superhelppo ja nopea resepti ei paljoa vaadi.
Maidoton, vegaaninen
12-15 kpl
- 3 dl kaura- tai ruishiutaleita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
- (0,5 dl siemeniä)
- 1 pss (7-11 g) kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 4 dl kylmää vettä
- 0,5 dl rypsiöljyä
1. Sekoita hiutaleet, jauhot, siemenet ja kuivahiiva kulhossa.
2. Lisää kylmä vesi ja öljy.
3. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin.
4. Seuraavana päivänä: Ota taikina jääkaapista ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
3. Nostele kauhalla tai kahdella isolla lusikalla taikinanokareita pellille leivinpaperin päälle. Ripottele halutessasi pinnalle siemeniä
4. Paista uunin keskitasolla 15-25 minuuttia, kunnes sämpylöiden pinta ja pohja alkavat hieman ruskistua. Tarjoa aamiaisella, keitto- tai salaattiaterian lisäkkeenä esimerkiksi sienituorejuuston tai punajuurihummuksen kanssa.