Hyppää sisältöön

Ohralasagne

Uunivuoassa juutollakuoruttettua jauhelihakastike-kesäkurpitsapaistosta
Valmista vaihteeksi ohralasagne.

n. 6 annosta

3 dl (esikypsennettyjä) kokonaisia ohrasuurimoita
400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
2-3 rkl tomaattipyreetä
n. 400 g tomaattimurskaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 kesäkurpitsa
250 g pehmeää sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija ruoka&dippi)
(1-2 dl juustoraastetta)

1. Keitä ohrasuurimot kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Valmista sillä aikaa jauhelihakastike. Kuori ja pilko sipulit.
3. Kuullota sipulit ja lisää paistinpannulle jauheliha. Anna jauhelihan ruskistua.
4. Lisää tomaattipyree ja -murska sekä timjami. Huuhtele murskapurkki n. 1 dl:lla vettä ja kaada vesi kastikkeeseen. Kiehuta ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
5. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
6. Leikkaa kesäkurpitsa veitsellä tai juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.
7. Siivilöi ohrasuurimot tarvittaessa.
8. Kokoa lasagne. Levitä puolet ohrasta voidellun lasagne- tai suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle. Lusikoi päälle puolet jauhelihakastikkeesta.
9. Asettele puolet kesäkurpitsaviipaleista tasaisesti kastikkeen päälle ja levitä puolet juoksevasta sulatejuustosta kurpitsasiivuille. Toista kerrokset.
10. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta.
11. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes lasagnen pinta on kullanruskea ja kastike kuplii reilusti.

Resepti on julkaistu lehdessä 8/24

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun