Ohje on marja-aronialle, mutta voit käyttää myös saskatoonia, mustaherukoita tai muita marjoja.
12 hengelle
G
Valmistusaika 20 min, pakastus yön yli
200 g kreikkalaista jogurttia
2 tl vaniljasokeria
4 dl marja-aroniasosetta
3 kananmunaa
0,5 + 0,5 dl tomusokeria
3 dl kuohukermaa
- Varaa 2 litran vuoka tai pienet muotit valmiiksi.
- Soseuta marja-aroniat monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sosetta ei tarvitse paseerata eli painella siivilän läpi. Jäädykkeeseen saa jäädä myös mukavaa suutuntumaa.
- Sekoita jogurtti, vaniljasokeri ja marjasose keskenään.
- Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Ole huolellinen, jotta valkuaiseen ei jää keltuaista.
- Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Huolehdi, että tässä kohtaa kaikki työvälineet ovat kuivat.
- Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri.
- Vaahdota kerma vaahdoksi.
- Sekoita ensin jogurttiseokseen keltuaisvaahto. Tämän jälkeen nostele joukkoon vuorotellen kerma- ja valkuaisvaahtoa varovasti, jotta vaahdot eivät lässähdä.
- Huuhtele vuoka tai annosmuotit kylmällä vedellä ja kaada jäädykeseos siihen tai niihin.
- Anna jäätyä pakkasessa vähintään seuraavaan päivään.
Ota iso vuoka sulamaan n. 30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta se irtoaa ja hiukan myös sulaa. Näin jäädyke on parhaimmillaan.
Koristele jäädyke marjoilla ja kauniilla marja-aroniantertuilla lehtineen.
Lisää marjaisia ohjeitä löydät Maa- ja kotitalousnaisten Ruokaneuvojen resepteistä