Tämä rypäleen makeutta ja vuohenjuuston aromia yhdistelevä pehmeä herkku sopii illanistujaisiin, juustopöytään tai vaikkapa juhlan jälkkäriksi.
(12 annosta)
Pohja
- 250 g digestivekeksejä
- 100 g voita
Täyte
- 500 g siemenettömiä viinirypäleitä
- 1 tlk (397 g) karamellisoitua maitotiivistettä
Vuohenjuustomousse
- 150 g pehmeää vuohenjuustoa
- 4 dl kuohukermaa
- 1,5 rkl sokeria
Pinnalle
- kaakaojauhetta
- 100 g (paahdettuja) viinirypäleitä
- suolapähkinöitä
1. Valmista pohja. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja lisää se keksimurun joukkoon. Painele seos piirakka- tai irtoreunavuoan (⌀ 26 cm) pohjalle ja pari senttiä ylös reunoille. Jos käytät irtoreunavuokaa, pingota pohjalle leivinpaperi ja sivele vuoan reunat öljyllä tai voilla. Siirrä jähmettymään jääkaappiin.
2. Huuhtele täytteen viinirypäleet ja leikkaa puoliksi.
3. Valmista vuohenjuustomousse. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon pehmeä vuohenjuusto ja sokeri.
4. Levitä ensin karamellisoitu maitotiiviste jähmettyneelle pohjalle ja sitten viinirypäleiden puolikkaat. Lusikoi lopuksi vuohenjuustomousse täytteen päälle. Jos et tarjoile herkkua heti, laita se jääkaappiin.
6. Jos valmistit vinoffeen irtopohjavuoassa, siirrä se tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle juuri ennen tarjoilua kaakaojauhetta ja koristele torttu tuoreilla tai paahdetuilla viinirypäleillä ja suolapähkinöillä.