Hyppää sisältöön

Keväiset nokkosvohvelit

(6-8 kpl)

  • 2 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl juoksevaa margariinia tai voisulaa
  • ½ l tuoreita nokkosia

Lisäksi halutessasi

  • tuoreita marjoja
  • kermavaahtoa
  • voikukkasiirappia
  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhojen joukkoon. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
  2. Ryöppää nokkoset kevyesti ja jäähdytä kylmän veden alla. Siivilöi ja purista kuiviksi. Hienonna nokkoset veitsellä ja sekoita vohvelitaikinan joukkoon.
  3. Kuumenna vohvelirauta paistokuntoon. Paista taikinasta ohuita vohveleita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. Huolehdi, että vohvelit pysyvät kuumina, esimerkiksi pöydällä vadilla hyvin peitettyinä.
  4. Tarjoa lämpiminä keväisen voikukkasiirapin ja tuoreiden marjojen kanssa.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun