(6-8 kpl)
- 2 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 2 rkl juoksevaa margariinia tai voisulaa
- ½ l tuoreita nokkosia
Lisäksi halutessasi
- tuoreita marjoja
- kermavaahtoa
- voikukkasiirappia
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhojen joukkoon. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
- Ryöppää nokkoset kevyesti ja jäähdytä kylmän veden alla. Siivilöi ja purista kuiviksi. Hienonna nokkoset veitsellä ja sekoita vohvelitaikinan joukkoon.
- Kuumenna vohvelirauta paistokuntoon. Paista taikinasta ohuita vohveleita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. Huolehdi, että vohvelit pysyvät kuumina, esimerkiksi pöydällä vadilla hyvin peitettyinä.
- Tarjoa lämpiminä keväisen voikukkasiirapin ja tuoreiden marjojen kanssa.