Jos pidät riisijälkiruoista, tämä herkku maistuu varmasti. Käytä kotimaista kvinoaa, jos mahdollista.
(6 annosta, gluteeniton)
- 1 dl kvinoaa
- 4 dl maustamatonta jogurttia
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 5 dl mustikoita
- 3 dl kotimaisia vadelmia tai muita marjoja
- (ripaus sokeria)
- (manteli- tai pähkinärouhetta)
- Huuhdo kvinoa ja keitä pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä.
- Sekoita jäähtynyt kvinoa jogurttiin ja mausta sokereilla. Tarkista maku.
- Jos käytät pakastemarjoja, sulata ne mikrossa kohmeisiksi. Voit lisätä ripauksen sokeria.
- Kerrostele laseihin jogurtti-kvinoaseosta ja marjoja. Voit koristella herkut haluttaessa manteli- tai pähkinärouheella.