Luumuja ja kriikunoita riittää tänä syksynä. Tähän piirakkaan voit käyttää molempia hedelmäherkkuja.
n. 8 palaa
0,5 dl sokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
4 – 5 dl luumuja
0,5 dl sokeria
1. Sekoita voi ja sokeri keskenään hyvin. Lisää joukkoon kananmuna hyvin sekoittaen.
2. Lisää seokseen vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
3. Vuoraa piirakkavuoka (⌀ n. 26 cm) leivinpaperilla ja painele taikina vuokaan. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
4. Halkaise luumut tai kriikunat ja poista kivet. Asettele ne taikinalle leikkauspinta alaspäin. Kypsennä uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
RESEPTI JULKAISTU KOTI JA MAASEUTU -LEHDEN RUOKANEUVOISSA 6/2021.