Rapsakasta jääsalaatista ja keitetyistä härkäpavuista syntyy raikas, mutta ruokaisa papusalaatti. Kreikkalaista vivahdetta ateriaan tuovat salaattijuusto ja kalamataoliivit.
(4–5 annosta ateriana)
- 4–5 dl keitettyjä härkäpapuja
- 1– 2 valkosipulin kynttä
- 2–3 punasipulia
- 1 reilu jääsalaatti tai friseesalaattia
- (rucolasalaattia)
- 5–6 tomaattia tai vastaava määrä kirsikkatomaatteja
- ½ kurkku
- 1 prk salaattijuustokuutioita
- 1 dl kalamataoliiveja
- persiljaa tai basilikaa
Sinappinen kastike
- 0,75 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
- 1,25 dl rypsiöljyä
- 1 rkl sinappia
- 0,5 rkl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- Liota ja keitä kokonaiset härkäpavut pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Koko papupakkaus kannattaa esikäsitellä kerralla ja pakastaa ylimäärä, jolloin pavut ovat nopeasti otettavissa pakastimesta seuraavaa käyttökertaa varten.
- Sekoita kastikeainekset ja lisää pavut kastikkeeseen.
- Kuori valkosipulin kynnet ja punasipulit. Hienonna valkosipuli. Leikkaa kuorituista punasipuleista ohuen ohuita viipaleita tai hienonna sipulit. Lisää sipulit kastike-papuseokseen ja marinoi peitettynä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
- Huuhdo salaatit. Käytä halutessasi myös hieman rucolaa. Kuivaa salaattilingolla tai ravistamalla kevyesti puhtaan keittiöpyyhkeen sisällä. Huuhdo tomaatit ja kurkku. Viipaloi tomaatit ja kuutioi kurkku. Kaada salaattijuusto siivilään, huuhdo nopeasti liika suola kylmällä vedellä, valuta.
- Revi salaatti ja kerrostele muiden ainesten kanssa laakealle vadille. Lisää pinnalle persiljasilppua tai basilikan lehtiä.
- Tarjoa salaattia ateriana patongin kanssa tai isommalle porukalle lisäkesalaattina.
LISÄÄ HERKULLISIA SALAATTIRESEPTEJÄ LÖYDÄT LEHDEN NUMEROSTA 4–5/2022