Hyppää sisältöön

Voikukkasiirappi on helppo herkku

  • 1½ l voikukan nuoria kukintoja
  • 5 dl vettä
  • 5 dl hillosokeria
  • ½ sitruunan mehu

Kerää kukinnot puhtaalta paikalta. Huuhtele hyvin ja valuta siivilässä. Laita kukat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja ota pois liedeltä. Anna jäähtyä 20 minuuttia.

Siivilöi liemi tiheän siivilän läpi toiseen kattilaan. Purista kukista neste painelemalla niitä kauhalla. Sekoita joukkoon hillosokeri ja sitruunamehu. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 10-15 minuuttia ilman kantta.

Säilö siirappi puhtaaseen lasipurkkiin. Tarjoile esimerkiksi jogurtin, jäätelön tai lettujen kanssa.

LISÄÄ VILLIYRTTIRESEPTEJÄ NUMEROSSA 4-5/2022.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun