Hyppää sisältöön

Hölskyretiisit aloittavat satokauden ruoat

Retiisi on aikaisimpia satokasvejamme. Tee mehukkaista retiiseistä maukkaita hölskyretiisejä. Jos sinulla ei vielä kasva retiisi omassa puutarhassa tai vaikka ruukussa, kylvä heti ja pääset nauttimaan sadosta jo muutamassa viikossa.

(6 annosta)

  • 2 nippua (250 g) retiisejä
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 0,5 tl suolaa

1. Poista retiisien varret ja leikkaa pieni juurenhäntä pois. Huuhtele tarvittaessa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. 

2. Sekoita etikkaliemen ainekset kannellisessa astiassa. Lisää retiisit liemeen.

3. Sulje kansi ja hölskytä voimakkaasti. Anna retiisien maustua jääkaapissa vähintään tunti. Tarjoile lisäkkeenä kesäherkkujen kanssa tai herkuttele sellaisenaan.

TIESITKÖ, ETTÄ RETIISI ON PARHAIMMILLAAN ALKUKESÄSTÄ, KOSKA KUUMUUS VAIKUTTAA SEN RAKENTEESEEN?

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa

Tilaa Koti ja maaseutu!

Lehti täynnä elämänmakuisia tarinoita, maaseudun iloa, maisemaa ja yrittäjyyttä. Tilaa heti itselle tai ystävälle.

Tilaa lehti

Lukijakilpailu

Osallistu Koti ja maaseutu -lehden lukijakilpailuun ja voita palkintoja!

Osallistu kilpailuun