Retiisi on aikaisimpia satokasvejamme. Tee mehukkaista retiiseistä maukkaita hölskyretiisejä. Jos sinulla ei vielä kasva retiisi omassa puutarhassa tai vaikka ruukussa, kylvä heti ja pääset nauttimaan sadosta jo muutamassa viikossa.
(6 annosta)
- 2 nippua (250 g) retiisejä
- 0,5 dl vettä
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl sokeria
- 0,5 tl suolaa
1. Poista retiisien varret ja leikkaa pieni juurenhäntä pois. Huuhtele tarvittaessa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
2. Sekoita etikkaliemen ainekset kannellisessa astiassa. Lisää retiisit liemeen.
3. Sulje kansi ja hölskytä voimakkaasti. Anna retiisien maustua jääkaapissa vähintään tunti. Tarjoile lisäkkeenä kesäherkkujen kanssa tai herkuttele sellaisenaan.
TIESITKÖ, ETTÄ RETIISI ON PARHAIMMILLAAN ALKUKESÄSTÄ, KOSKA KUUMUUS VAIKUTTAA SEN RAKENTEESEEN?