(n. 20 kpl)
- 2,5 dl kaurajuomaa
- 25 g tuorehiivaa
- 1 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl kardemummaa
- n. 8 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl rypsiöljyä
Täyte:
- 100 g voita tai margariinia
- 1 (n.150 g) omena raastettuna
- 1 dl fariinisokeria
- 2 – 3 dl kaurahiutaleita
Voiteluun:
- 1 kananmuna, raesokeria
- Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.
- Lisää vehnäjauhot taikinaan vähitellen samalla vaivaten. Alusta taikinaa kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista.
- Alustuksen loppuvaiheessa lisää taikinaan myös öljy.
- Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Yhdistä sillä välin täytteen ainekset. Sulata rasva ja lisää sen joukkoon raastettu omena, fariinisokeri ja kaurahiutaleet.
- Kauli kohonnut taikina noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Levitä täyte taikinalevylle ja kääri levy rullalle.
- Leikkaa rulla noin 20 osaan.
- Voit paistaa pullat paperisissa muffinivuoissa tai pellillä leivinpaperin päällä.
- Kohota pullia liinan alla.
- Voitele pullat ja sirota niiden päälle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
LISÄÄ KAURAISIA RUOKAOHJEITA LÖYDÄT RUOKANEUVOISTA 3/2022.